top of page
  • Astro Benefacta

Рубрика: Конспект традиційного астролога. Темперамент і як з ним боротися....Частина 2. Види темпера


Як зазначалося раніше, в Частині 1 - З точки зору Астрології та традиційної медицини, Темперамент - це гуморальна композиція в організмі людини, тобто співвідношення тої чи іншої стихії. Гумори - згідно античним та середньовічним уявленнями - це елементарні рідкі субстанції, які впливають на психічне та фізичне функціонування організму.

Вчення про «тілесні соки» Гіпократа або теорія Гуморів тісно пов’язана з теорією темпераментів або індивідуальних відмінностей в поведінці та домінуючих емоціях людей.

Наприклад, сангвінічний темперамент або надмірна веселість обумовлені надлишком крові, а меланхолійний темперамент надлишком чорної жовчі. Надмірний вміст в організмі жовтої жовчі - причина холеричного темпераменту, а підвищена кількість мокроти - причина флегматичності.

Так і хвороби улюдини часто з'являються через схильності до того чи іншого типу темпераменту.

Холеричний темперамент або надлишок Жовтої жовчі характеризується надлишком в організмі тепла та сухості, що відповідає стихії Вогню. Людям з надлишком холеричного темпераменту притаманна схильність до таких хвороб як гостріза палення, гіперактивність органів (наприклад, гіпертиреоз), суха екзема, почервоніння шкіри, виснаження, агресивність.

Сангвінічний темперамент відповідає стихії Повітря. А в теорії Гуморів – це надлишок Крові в організмі. Сангвінікам притаманна схильність організму до таких хвороб як - спонтанні кровотечі, геморой, порушення кровообігу, порушення кисневого харчування організму, мігрені, інфекції з високою температурою, захворювання серця, розростання тканин, нервозність, збудження, маніакальні стану.

Переважаючий надлишок вологи та холоду притаманний такому Гумору як Флегма, а темперамент флегматичний. Люди – флегматики можуть страждати від застуди, грипу, бронхіту, затяжних запалень, ожиріння, зниженої діяльності органів, діабету, псоріазу, захворювання легенів, діареї, млявості, слабоумство.

І останній Гумор – Чорна жовч, характеризується надлишком холоду та сухості, відповідає стихії Землі. А в теорії темпераментів – меланхолічний. Надлишок Чорної жовчі проявляється в таких хворобах як розсіяний склероз, артрит, запори, утворення каменів, багато різновидів раку, параліч, хвороба Паркінсона, депресія.

106 просмотров0 комментариев
bottom of page