top of page
  • Astro Benefacta

Конспект традиційного Астролога: Альтернативний управитель року



Комплекс річних прогностичних технік включає перш за все визначення основних сигніфікаторів, на основі традиційний астролог і визначає потенціал року для Натива.


Одним із основних сигніфікаторів року – є Управитель року, який визначається як управитель Знаку в який попав Асцендент профекції. Проте, бувають і виключення з цього правила і Управителем року може бути зовсім інша планета, аніж Диспозитор профекційного Асценденту.



Абу Машар зазначає 3 таких виключення:


Перше: Якщо Асцендент Профекції або Асцендент соляру попадає в знак в якому в наталі або в солярі міститься якась планета, то саме ця планета перебирає на себе роль Управителя Року. Особливо це правило має місце, коли диспозитор чи то профекційного, чи то солярного Асценденту не має аспекту зі своїм власним Диспозитором.


Деякі астрологи сучасності, однак ті, які працюють в традиційному напрямку, зоокрема Б. Дайкс дещо модифікував дане правило. Він зазанчає, що безумовно дана планета є важливим сигніфікатором року і може розглядатися як соуправитель. Це означає, що «ми повинні дослідити аспекти та транзити такої натальної планети, проте не надавати їй пріоритетного значення як Управителя року»


Два інших виключення є більш складними і застосовуються тоді, коли Асцендент профекції попадає в Знаки Рака та Лева, тобто за класичним правилом Управителем року повинно бути світило. Абу Машар не надає ролі Світилам як основним управителям, однак допускає їх роль як соуправителів. Тоді на роль Управителів року можуть претендувати:



Абу Машар також додає, що якщо Місяць визначено як Управитель року і при цьому він без курсу, то необхідно звернути увагу та визначити природу та кондицію його диспозитора, щоб визначити успіх чи невдачу року.


Як на мене, досить складна система Управителів. Оскільки, не зовсім зрозуміло пріоритетність претендентів. Крім того, якщо приймати всі ці планети як можливих Управителів, то необхідно і звертати увагу і на планети в з’днанні чи в конфігурації до них, а також на їх натальних диспозиторів.


Одним словом, складненькі такі пазлики були в середньовічних астрологів.

А яких у правителів використовуєте Ви?


Коментарі та дискусії вітаються.


* При підготовці конспекту було використано матеріал з "Persian Nativities III: On Solar Revolutions", translated be B. Dykes

163 просмотра0 комментариев
bottom of page