top of page
  • Astro Benefacta

Конспект традиційного Астролога: Шість правил Доротея при інтерпретації Соляру.



Інтерпретація Соляру або повернення Сонця на своє місце в натальній карті важлива частина астрологічної прогностики. Сучасні Астрологи розглядають соляр як окрему а часто і єдину карту, на основі якої й роблять свої заключення щодо можливих подій в році. традиційні ж астрологи розглядали Соляр всього лише як іастину комплексу річних прогностийних техній і завжди в парі з іншим  картами, а самез натальною картою, а також після того як побудували карти дирекцій та профекцій на певний період. 


Інтерпретацію будь-якої карти, традиційний астролог як правило починає з визначення та положення хілегіальних точок, а також їх зв'язок з бенефіками та малефіками.


В книзі Carmen Astrologicum Доротей Сідонський визначив певні правила інтерпертації.


Отже,


Правило 1. Позиція планети Соляру в опозиції до свого натального положення показує труднощі.

Наприклад, Сатурн в натальній карті в Діві, а в солярній карті в Рибах.


Правило 2. Якщо Малефік поза сектою досягає в солярній карті місця натального світила секти чи бенефіка секти - це показує великі труднощі.

Тут слід розуміти та розрізняти секти та приналежність до них. Так, якщо карта денна, то світило секти буде Сонце, а бенефік - Юпітер, а отже, Малефік поза сектою - Марс (нічна планета). Відповідно, якщо карті нічна, то світило секти - Місяць, банефік - Венера, а малефік, в такому разі, Сатурн.

Наприклад, карта денна і Сонце чи Юпітер знаходяться в Рибах, і в карті сонячного повернення Марс також приходить в знак Риб. Або, карта нічна і Місяць чи Венера знаходиться в Водолії, і туди ж карті сонячного повернення приходить Сатурн


Правило 3. Дуже добре, коли Малефік ( Сатурн чи Марс) в солярному поверненні знаходиться в повнознаковому трині до свого натального положення.

Рік буде складним, якщо Малефік в опозиції чи квадратурі до свого натального положення, особливо якщо в домінуючому положенні до свого натального знаку.

Добре коли, бенефік (Юпітер чи Венера) в солярному поверненні в домінуючому положенні над натальним малефіком. Однак, якщо солярний малефік домінуючий, то таке положення сигніфікує труднощі. Аналогічно, дуже добре, коли солярний бенефік знаходиться в трині до свого натального положення. Але можуть бути труднощі, якщо малефік в трині по знаку до натального положення бенефіка.

Наприклад, натальний Марс в Близнюках. Дуже добре для Марса, якщо він в солярному поверненні в Терезах чи Водолії і ще краще, якщо Венера в поверненні в Рибах, оскільки Риби є домінуючим знаком по відношенню до Близнюків.


Правило 4. Зверни увагу на транзити планет в Темні доми натальної карти.

Рік сигніфікує труднощі, якщо планети в солярній карті займають погані доми натальної карти. Особливо, якщо ці планети також займають в натальній карті погані доми. Згідно Доротею,найкращими домами є 1, 10, 11, 5, 7, 4 та 9 доми. Саме в такому порядку. Найгіршими є 6 та 12 доми. 8, 2 та 3 - доми середньої складноші, саме в такому порядку від найгіршого до менш поганого.

Наприклад, Натив народився з Терезами на горизонті, і Марс в Діві. Дуже погано коли в солярній карті Марс В Діві (12 натальний) або в Рибах (6 натальний дім). Риби - ще складніший знак, оскільки тоді Марс в опозиції до свого рнатального положення. Також складно, якщо Марс буде в Тільці (8 дім), в Скорпіоні (2 дім) чи Стрільці (3 дім). і Стрілець в такому випадку буде більш складнішим положенням для Марсу, оскільки тоді Марс буде в квадратурі до свого натального положення.


Правило 5. Особливо важливе положення Місяця.

Весь знак, який займає Місяць в солярній карті є ключовим, так само як і планети, які в карті повернення займають знак натального Місяця. Місяць є особливо важливим в питаннях про здоров'я. Тому, коли Місяць в солярі досягає знаку, в якому знаходяться натальні бенефіки - це добрий знак, але коли місяць досягає знаку, в якому знаходяться натальні малефіки - це поганий знак. Так само інтерпретуються, коли бенефіки та мадефіки в карті повернення досягають місця натального Місяця.

Однак є інші записи Доротея, які говорять про наступне: Місяць в повернення в натальному 1 домі означає небезпеку для здоров'я, Місяць в натальному 10 - показує публічні дії чи події, хороший чи поганий характер подій буде залежати від впливу бенефіків чи малефіків. Місяць в солярі - в 7 натальному домі означає успіх над ворогами, а в 4 натальному означає секретні плани та/або успіх в написанні заповіту.


Правило 6.Профекція асценденту показує найбільш важливі місця.

Планети і в натальній і в солярній карті, що знаходяться в знаці, куди потрапляє профекційний асцендент є важливими. Треба також звертати увагу на транзити управителя річної профекції, ті що робить сам Управитель та і ті що отримує цей управитель.

Сонячні повернення завжди повинні використовуватись як частина річних прогностичних технік. Тому, традиційні астрологи завжди розглядають профекції та соляри одночасно і ніколи окермо.

Наприкла, Доротей пише "Якщо рік [профекційний асцендент] досягне знаку, в якому знаходиться натальний Сатурн, і Сатурн в поверннення також там знаходиться або аспектує цей знак трином, квадратурою чи опозицією, тоді Натив матиме погану репутацію, а тако отримає дурість, травми та ворожість людства"


Конспект зроблений на основі:

* Dorotheus of Sidon, Carmen Astrologicum, Book IV;


467 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page